3. ESTRUCTURA DEL SISTEMA EDUCATIU

SESSIÓ: DESCOBREIX EL NOSTRE SISTEMA 
EDUCATIUUn aspecte fonamental que has de tenir en compte en relació al que vols ser, és l'estructura del nostre Sistema Educatiu, de manera que puguis fer el teu recorregut fins a arribar a la meta vocacional que desitges. Observaràs que a mesura que avances dins del Sistema Educatiu les decisions són més específiques i importants.

Aquí pots observar l'estructura general del Sistema Educatiu per fer-te una idea. 


Sistema Educatiu 
Sistema segons la LOMCE
Calendari d'aplicació de la LOMCE

Què faig quan acabi l'ESO?

Com hauràs comprovat en l'estructura del Sistema Educatiu, quan acabis els teus estudis d'E.S.O. l'any que ve tens diverses opcions:
- Batxillerat.
- Formació Professional.
- Sortida al món laboral.
- Formació Bàsica.Una mica d'informació
Perquè te vagis fent una idea dels camins que podràs trobar en acabar l'ESO, anem a facilitar-te informació d'ells. 

1. Batxillerat

Buscar informació sobre què és el batxillerat, els tipus de batxillerat que hi ha i para què serveixen.
Per ajudar-te a decidir-te, pots realitzar aquests test:

Qüestionari de modalitats batxiller

2. Formació Professional
La Formació Professional de Grau Mitjà, prepara per a l'activitat en el camp professional i capacita per a l'acompliment qualificat de diferents professions. S'organitzen en Cicles Formatius (oscil·la entre les 1300 i la 2000 hores), que al seu torn s'estructuren en mòduls professionals de formació teòrica - pràctica. S'accedeix a ells directament amb el Graduat en Secundària Obligatòria. La titulació que s'obté en superar el Cicle de grau mitjà és la de Tècnic en la professió corresponent, certificació homologable al mercat europeu del treball.
Els cursos que ofereix la FP s'agrupen en famílies, et proposem que et detinguis a mirar un moment les possibilitats que t'ofereix:

FP Superior                         

3. FORMACIÓ BÀSICA

Aquests cicles de formació són una altra alternativa, si has acabat l'Educació Secundària però no has aconseguit el Títol de Graduat en ESO o estàs a 3r i necessites altres vies d'Educació Aquí et donem informació sobre què és, i en què consisteixen la FB.No hay comentarios:

Publicar un comentario