1. CONÈIXER-TE A TU MATEIX

SESSIÓ CONÈIXER-TE A TU MATEIX

Com ja saps, volem ajudar-te a prendre una decisió sobre el teu futur escolar i professional. Per triar bé aquest camí, primer has de conèixer-te a tu mateix: com ets, quines activitats t'agraden més, quins són els teus valors, etc.
     1.   Per conèixer-te millor

Per pensar una mica sobre tots aquests aspectes, punxa en cadascun dels següents enllaços i realitza els següents qüestionaris. Després anota en el teu quadern de tutoria els resultats obtinguts. Et donaran pistes molt valuoses sobre quin camí triar.
 2. Conec els meus valors.

Et proposo que emplenis el següent document: 

Avalua d'un a quatre (1: molt poc, 2: poc, 3: bastant, 4: molt) la importància que tenen per a tu els valors que apareixen en les frases següents:

- A la meva vida l'única cosa que m'importa és tenir moltes coses, passar-ho tan bé com sigui possible, guanyar molts diners ………

-Em preocupa molt la deterioració de la naturalesa, la degradació contínua del mitjà, la contaminació i el poc respecte que els homes tenen per la neteja dels camps i rius ……..

-El que més m'importa és poder ajudar als altres, sentir-me solidari amb els altres, tenir amics i poder fer alguna cosa útil per ells ……..

-El que m'agradaria és poder canviar la societat. Sempre he admirat als polítics i als governants ……

-El que a mi realment em produeix veritable satisfacció és poder crear i admirar la bellesa d'un quadre, d'una catedral, d'una simfonia…Si jo pogués, ompliria la meva casa d'obres d'art ……….

-El que més em preocupa és el problema religiós, i poder donar coherència a la meva vida amb les meves creences …………

-El més estimable per a mi és ………

-Quins són els meus valors preferents? Ordena'ls segons la jerarquia que tu creguis correcta

1……………….
2……………….
3……………….
4………………

-En quines professions o activitats futures podria jo desenvolupar millor aquests valors?

1………………
2………………
3………………
4………………

No hay comentarios:

Publicar un comentario