2. PRESA DE DECISIONS

SESSIÓ: EL PROCÉS DE PRESA DE DECISIONS

Com prendre la millor decisió? Com considerar les millors alternatives? 
Com estar segur que la decisió presa era la correcta?

Aquestes són les preguntes que ens fem una vegada i una altra. Et proposem en les següents sessions, dos casos de nins que s'han trobat amb situacions en les quals han hagut de triar. T'advertim que són decisions difícils.

Respon a les qüestions que t'anem a formular sobre el procés de presa de decisions que seguiries, posant-te en el lloc dels al·lots.


1  ELS PLANS D’ESTIU D’EN CARLES:A continuació, t'exposem un cas en el qual has de seguir un determinat procés per prendre una decisió. Llegeix atentament i contesta en el teu quadern de tutoria a les preguntes que es formulen després. 


Els plans d'estiu d’en Carles.

Carles és un al·lot esportista de 16 anys. El seu amic Jorge li va convidar aquest estiu a passar la primera setmana de Juliol en un xalet que els seus pares tenen en el camp, ja que Jorge després es va tot l'estiu a visitar a la seva família, que viu a França.

Justament, l'equip de futbol d’en Carles juga la final d'un “Torneig Juvenil” aquesta setmana, amb el que en Carles ha d'entrenar dur. Carles no té clar què fer, per això ha de seguir un pla per prendre la decisió més adequada.

Contesta a les següents preguntes com si fossis Carles.

- Planificació:
  • Definir bé el problema: Què haig de decidir i de quant temps disposo?
  • Establir un pla per resoldre-ho. Què necessito fer o saber per resoldre-ho de manera adequada i en quina ordre?


No hay comentarios:

Publicar un comentario