miércoles, 8 de febrero de 2017

De Llevant a Grècia pels refugiats

De Llevant a Grècia pels refugiats" som un grup de quatre joves del llevant mallorquí, concretament d'Artà i Capdepera, que vàrem anar a Grècia per ajudar als camps de persones refugiades amb la col·laboració d’Artà Solidari. Catalina Maria Brotad, Damià Jaume, Pere Francesc Llull i Marga Llull passàrem uns dies a Atenes i unes setmanes a l’illa de Quios.


Ara, la idea d’aquest projecte és posar de manifest la situació que viuen aquestes persones quan arriben a Europa. Per això, duim a terme xerrades a centres escolars de les Illes i altres actes per a difondre i conscienciar sobre aquesta problemàtica. Fins ara hem fet xerrades a Primària al CEIP Na Caragol, a ESO i Batxillerat a l'IES Portocristo, l'IES Capdepera, l'IES Llorenç Garcies d'Artà i Font i la Puresa de Manacor i al CEIP Cas Serres d'Eivissa. També hem fet un acte de presentació de les nostres experiències al Teatre d'Artà i un al local de l'OCB de Manacor. Durant les festes de Nadal hem tengut una exposició fotogràfica i projecció d'un audiovisual a Na Batlessa d'Artà. Vàrem organitzar una caminada cap a la Torre d'Albarca i una cap a la Torres Nova del Cap vermell en motiu de la iniciativa Talaies de Mallorca: Torres de defensa pels Drets Humans. A més, hem fet diverses entrevistes per revistes locals (Bellpuig, Capvermell, Faxdepera...) i diaris com Última Hora, El Mundo...

Durant les nostres xerrades expliquem les experiències que vam viure, allò que vam veure i sentir als camps de persones refugiades. Pretenem sensibilitzar els més joves de les condicions que es troben a Grècia les persones que fugint de la guerra posen en risc la seva vida per cercar refugi a Europa. Així com reflexionar, en línies generals, sobre el drama humanitari que pateixen les persones refugiades.


En aquesta presentació podeu veure allò que exposem als joves (és molt visual, cada imatge va acompanyada de la seva explicació i reflexió):
També projectem aquest vídeo que hem muntat amb material propi sobre la situació que ens trobàrem a Quios:

També fem difusió a través de les xarxes socials. 
Podeu veure la nostra tasca:
·  I a la pàgina de Facebook: De Llevant a Grècia pels refugiats

No hay comentarios:

Publicar un comentario